Mindent a Debreceni Egyetemről

Kiemelkedő szellemi háttér, versenyképes diploma

bejarat2.jpgA sokrétű képzés és a kiváló tudással rendelkező oktatók révén a Debreceni Egyetem Magyarország vezető kutatóegyetemei közé tartozik. Eredményei méltánylásaként 2007-ben elsőként kapta meg a Felsőoktatási Minőségi Díj Arany fokozatú elismerő oklevelet, 2010-ben pedig a Kutató-elitegyetem címet.

A Debreceni Egyetem gyakorlatközpontú oktatási struktúrájával versenyképes diplomát ad hallgatói kezébe. A diákok 63 alap- és 65 mesterképzési lehetőség közül választhatják ki a számukra legmegfelelőbb képzési programot. A kutatói pálya iránt elhivatottak 25 doktori iskolában folytathatják tanulmányaikat a mesterdiploma megszerzését követően. A sokoldalú oktatási palettát tovább színesítik a tudományos diákkörök és szakkollégiumok, melyek érdekes előadásain szívesen vesznek részt a diákok. Ugyanakkor a hátrányos helyzetű hallgatókban rejlő tehetség kibontakoztatására is odafigyel az „alma mater” az ún. mentorprogram keretében.
A diákok és ifjú tudósok magas színvonalú képzése a Debreceni Egyetem nemzetközileg elismert oktatói gárdájának köszönhető, akik közül 30-an akadémikusként, több mint 150-en akadémiai doktorként is kutatnak

Az egyetem kiváló kapcsolatokat ápol a kelet-magyarországi térség vállalataival is, erősítve ezzel a régióban a felsőoktatás és a gazdaság kapcsolatát, és lehetőséget adva a hallgatók gyors elhelyezkedésére.

A Debreceni Egyetem a tanuláson kívül tág teret kínál az ismerkedésre, a kikapcsolódásra is. A hallgatók új, korszerű, illetve felújított diákhotelekben lakhatnak. A népszerű Campus party résztvevői fergeteges hangulatban szórakozhatnak hétről hétre hazánk legnagyobb hallgatói klubjában, a Lovardában.
A bővülő sportolási lehetőségek közül sokakat vonzanak a Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa küzdelmei, a sí- és vízi táborok, az egyetemi sportnapok programjai. A tehetséggondozás jegyében a kiválóan tanuló, alkotó és sportoló hallgatók külön ösztöndíjban részesülhetnek.

A Debreceni Egyetem hagyományait, értékeit őrző, európai léptékű, szoros emberi kapcsolatokat építő, dinamikusan fejlődő intézmény; olyan regionális szellemi központ, ahová örömmel jönnek a tanulni vágyó fiatalok, akik az itt megszerzett diplomájukkal magabiztosan építhetik karrierjüket.

Ha még többet szeretnél tudni a Debreceni Egyetemről, nézd meg további hasznos információinkat.


Vélemények az egyetemről

Jó hangulatú programok, kirándulások is várnak

Azért választottam az ókori nyelvek és kultúrák szakot, mert érdeklődöm az antik kultúra és történelem iránt. Ezen a szakon lehetőség van elmélyülni a klasszikus ókor nyelveiben és műveltségében, amely egyike a modern Európa gyökereinek. Jó hangulatú programok, kirándulások várják a hallgatókat, akik ösztöndíjjal külföldre is kijuthatnak. Az órák az impozáns Főépületben vannak, a szünetekben pedig a szökőkút látványában is lehet gyönyörködni.

Égerházi Edit
, ókori nyelvek és kultúrák szakos hallgató

> további vélemények

Webkamera