Bulizó egyetem

Magyarország legnagyobb egyetemi bulijai várnak Téged is hétről hétre a Debreceni Egyetemen! Legyen szó akár retró discoról, rock vagy jazz koncertről, drum and bass partyról, campusainkon tutira megtalálod a hangulatodnak megfelelő programot, ahol hajnalig bulizhatsz a csoporttársaiddal.

Ráadásul mindez a hétvégén is folytatódik, hogy akkor is el tudj lazulni, ha esetleg éppen hétköznap a tanulással kell foglalkoznod.

A középiskolai évek szigorú időbeosztása (minden reggel korán felkelni, végigülni a napi 6-7 tanórát, különórákra járni, nyelvvizsgára készülni) után kimondottan felüdülésnek fogjátok érezni, kedves fiatalok, az egyetemet.
buli1_kicsi.jpg

Kezdjük azzal, hogy már a félév kezdete előtt bulizhattok egy hetet a leendő csoporttársakkal a gólyatáborban, akikkel aztán a szeptemberi szorgalmi időszak kezdetén sokkal könnyebben tudjátok majd elviselni a tantárgyfelvétel bonyodalmait és a kezdeti bizonytalanságot. De sebaj, mert mindenért kárpótol, hogy ti választjátok meg a kurzusaitokat, így ha szerencsések és ügyesek vagytok, akkor a hét egyik napján sem fogtok 9-nél hamarabb ébredni

A szorgalmi időszak elején beindulnak a sörsátrak a campusokon, ami több héten át tartó háromnapos, önfeledt szórakozást jelent, koncertekkel, partykkal, sok új ismeretséggel, majd a gólyabálok hívnak nemcsak titeket, de a bulizni vágyó felsőbb éveseket is táncba. Magyarország legnagyobb egyetemi bulijáról, a CAMPUS Partyról talán már hallottatok is, hiszen kétezer ember hétről hétre nem tévedhet.
Időközben természetesen tanulni is fogtok, reméljük nem is keveset, de a cél mégis az, hogy olyan egyetemi hallgatókként töltsétek el mindennapjaitokat, akik élnek azon a közösségformáló programok adta lehetőségekkel, amelyekből minden hétre több is jut: a buliktól a szakesteken át a sporttáborokig.

buli3_kicsi.jpg
A Debreceni Egyetemen működő szakkollégiumok a tudomány és a tudományos érdekességek iránt érdeklődő fiatalok számára rendszeresen szerveznek előadásokat, vitafórumokat, akár közös szalonnasütést a Nagyerdőn, ahol bizonyosan össze fogtok futni valamelyik egyetemisták által látogatott sörkert teraszán a csoporttársakkal. Egyetemünkön úgy gondoljuk, hogy a kemény tanulás mellett a hallgatóknak szükségük van ezekre a programokra is, amelyek nem csupán kikapcsolódást ígérnek, de barátságokat, szerelmeket is megalapoztak már.

Az elkövetkező három-öt évben tehát biztosan jól fogjátok érezni magatokat a Tudományegyetemi Karokon, ahol bár nincs kolbászból a kerítés, és az értékálló diplomához tanulni is kell rendesen, de bizonyára ki tudjátok majd alakítani a számotokra legideálisabb időbeosztást, s a vizsgaidőszak kivételével (vagy akár az alatt is) minden héten legalább egyszer el tudtok menni egy olyan programra, ami érdeklődési körötöknek és aktuális hangulatotoknak megfelelő. Mert itt megtehetitek. Csak rajtatok múlik.

Vélemények az egyetemről

Az egyetem hírneve vonzott

Azért választottam ezt az egyetemet, mert rengeteg jó dolgot hallottam róla: a képzés hallgató-központú, az oktatók szakmai felkészültsége magas, kellemes és segítőkész légkör uralkodik a karon. Debrecent azért választottam, mert nagyon megszerettem a várost néhány korábbi utam során. Könnyű tájékozódni, és rengeteg kulturális program van a városban.

Gönczi Péter, jogász

> további vélemények

Webkamera