Felvételi információk

Amit a felvételizőnek tudnia kell

A diploma ma más mint korábban. Régen kevesebben tanultak, ma meg szinte nem lehet abbahagyni. Előnye sorolható és többnyire ismert. Ez kihívás is, másrészt most könnyebb bejutni. Persze tanulni kell, de választani nem könnyű. Ami kárpótol, az a korosztály adott életciklusában megismételhetetlenül színes egyetemista élet és a barátságok (melyre utólag is szívesen emlékszik vissza mindenki).

Azt kell megfontolnod , hogy a felvételi során melyik felsőoktatási intézményt és képzést választod. A választásnál fontos, hogy jól érezd magad, szeresd azt, ami mellett döntöttél, mert azt könnyebben tanulod. A sikeres életúthoz szükséges alapokat itt és most kell elsajátítanod. Ha a Debreceni Egyetemre kerülsz, a megfelelő színvonalú feltételeket és a minőségi képzést, a sportolási és a szabadidős tevékenységek széles lehetőségét mi garantáljuk, s támogatjuk utána az elhelyezkedésedet is.

Tudjuk, nem könnyű eldöntened, milyen képzésre, milyen szakra jelentkezz,hiszen ez kihatással lehet a jövődre. A megfelelő szak kiválasztása önismeretet és felelős döntést igényel. Ebben mi információkkal illetve személyes találkozókon konzultációs beszélgetésekkel segítünk.


Mire jelentkezhetek?
Milyen végzettséggel lehet jelentkezni?
   Hagyományos képzés  Új képzési szerkezet
  Érettségi Főiskola Egyetem Alapfokozat Mesterfokozat
Felsőfokú szakképzés +
+
+
+
+
Alapképzési szak +
+
+
+
+
Egységes, osztatlan képzés +
+
+
+
+
Mesterképzés  -
+
+
+
+
Szakirányú továbbképzés -
+
+
+
+
Doktori képzés -
-
+
-
+

Forrás: Felvi.hu


A központi felvételi eljárások esetében kizárólag meghatározott időszakokban lehet jelentkezni (évente: február 15., keresztfélév esetén: december 15., pótfelvételinél: augusztus 6-10.). A sikeres felvételihez vezető út első lépése a jelentkezés hibátlan benyújtása. Felvételizni, vagyis a felvételire jelentkezni két módon lehet: papír alapú jelentkezési lapon, vagyis postai úton vagy e-felvételivel (elektronikus felvételi), tehát interneten keresztül.

A felvételi és a tanulmányok során felmerülő díjakról és juttatási lehetőségekről időben tájékozódni kell. Az intézmény külön rendelkezés szerint szervezi a kollégiumi férőhelyek feltöltését (lásd a Debreceni Egyetemen).

Minden jelentkezési évben és ciklusban országos és egyetemi tájékoztatók állnak rendelkezésedre. Érdemes e mellett az adott lehetőségeket az intézményi honlapról minden aktuális részletében megismerni.

A felvételi döntéssel külön CD-n minden információt elküldünk Neked, s várunk, hogy a Hallgatói Szolgáltató Központban, a Tanulmányi Osztályon, az Intézetekben vagy Tanszékeken partnerként együttműködhessünk.

Vélemények az egyetemről

Az egyetem hírneve vonzott

Azért választottam ezt az egyetemet, mert rengeteg jó dolgot hallottam róla: a képzés hallgató-központú, az oktatók szakmai felkészültsége magas, kellemes és segítőkész légkör uralkodik a karon. Debrecent azért választottam, mert nagyon megszerettem a várost néhány korábbi utam során. Könnyű tájékozódni, és rengeteg kulturális program van a városban.

Gönczi Péter, jogász

> további vélemények

Webkamera